Australian National University (ANU)

Australian National University është një nga universitetet më të respektuar në botës. Ai është renditur dhe vazhdon të renditet për shtatë vitet e fundit si numri një në Australi nga rankimi i QS për Universitetet Botërore. Universiteti ka marrë gjithashtu, vlerësimin Simbol Prestigjoz 5 Star Plus për ekselencë nga ky institucion. ANU renditet ndër më të mirët  në botë ne renditjen e Times për Arsimin e Lartë Botëror dhe të Renditjes Akademike të Universiteteve Botërore.

Universiteti i vetëm kombëtar i Australisë është themeluar në vitin 1946 nga Qeveria Australiane për të udhëhequr zhvillimin intelektual të vendit me anë të hulumtimit dhe studimit të diplomuar. Ai filloi të ofrojë programe universitare në vitin 1960. Sot, të diplomuarit nga ANU janë duke luajtur role të rëndësishme në shoqëri, si politikanë, udhëheqës të biznesit, shkencëtarë, artistë dhe këshilltarë të politikës.

[sections] [section title=”Facilitetet”]

ANU ofron një mjedis unik e motivues të kërkimit shkencor në të cilin studentët shembull dhe ambiciozë, shkëlqejnë duke përdorur objekte të klasit botëror, përfshirë kompjuterat më të fuqishem në Australi, laboratorët dhe teatrot e leksioneve që jane të pajisur me teknologjinë e fundit dhe tri bibliotekat kryesore me mbi dy milionë vëllime tradicionale dhe dy milionë vëllime elektronike.

[/section] [section title=”Vendndodhja e kampusit”]

Universiteti shtrihet në një kampus të bukur prej 145 hektarësh në zemër të Canberra-s. Canberra mban nofkën ‘Capital Bush ” dhe është qëndra politike dhe administrative e Australisë. Ai është një qytet i vogël, i gjallë dhe qëndron në mesin e disa nga mjediseve më të bukura, natyrore të vendit.

Vetëm 30 minuta me fluturim nga Sydney, me një popullsi prej rreth 420,000, Canberra i ofron banorëve të saj më të mirën e të dy botëve. Ndotja e ulët, norma e ulët e krimit dhe trafiku rrugor i reduktuar kombinohen për të siguruar një ambient të përsosur për studentet për t’u çlodhur, për t’u përqëndruar në studimet e tyre dhe për t’ia kaluar sa më mirë.

Canberra është shtëpia për institucione të rëndësishme kombëtare si Biblioteka Kombëtare, Galeria Kombëtare, Muzeu Kombëtar dhe Arkivat Kombëtare që nuk pushon kurrë së kënaquri dhe argëtuari vizitorët e saj. Qyteti krenohet me qëndrat e mëdha tregtare, kafenetë dhe baret, kinematë dhe restorantet, shumë nga të cilat janë një shëtitje e shkurtër nga kampusi ynë.

[/section] [section title=”Edukimi”]

ANU tërheq disa nga studentët më të mire, stafin nga Australia dhe nga Bota. Reputacioni i tij për kërkim shkencor të veçantë është i njohur gjerësisht dhe mësimdhenia e tij është ndër më të mirët e vendit. Kultura e zbulimit dhe kërkimit informon të gjitha aspektet e edukimit shkencor duke përfshirë edhe lidhjet e ANU me institucionet e larta në botë. ANU ofron diploma universitare dhe pasuniversitare, trajnime të specializuara në shtatë kolegje të saj.

[/section] [section title=”Suporti Studenteve”]

ANU ofron një jetë dinamike akademike dhe shoqërore. Disa nga shërbimet e mbështetjes në dispozicion të studentëve përfshijnë:

 

 • Një qëndër për çmimet fituese për Aftësitë Akademike dhe të Mësuarit
 • Qëndra Karriere
 • Kampus për kujdesin ndaj fëmijëve
 • Qëndra të Këshillimit
 • Qëndra të Mbështetjes për Aftësinë e Kufizuar
 • Programi Graduate Literacy
 • Shërbimet Shëndetësore
 • Zyra Ndërkombëtare
 • Shoqata Studentore Pasuniversitare dhe e Kërkimit Shkencor “Shoqata (PARSA)
 • Rrjeti për Informacion dhe Udhëzim për Studentët (SIGN), Program Këshillues
 • Shërbime të veçanta për studentët ndërkombëtarë përfshijnë pritjen dhe marrjen nga aeroporti, mirëpritjen, zyrat e përkushtuara që ofrojnë mbështetje dhe këshilla.

Universiteti gjithashtu mbështet rrjetin e mbi 100 klubeve dhe shoqatave në kampus.

[/section] [section title=”Akomodimi”]

ANU garanton strehim për të gjithë studentët e rinj, universitarë që vijnë nga jashtë rajonit të Canberra. Të gjitha rezidencat e ANU janë të mobiluara, kanë salla kompjuterike, biblioteka, TV, dhomë pritje, lavanderi dhe suport akademik. Shërbimi i strehimit gjithashtu i ofron studentëve ndihmë për gjetjen e një banese private me qira.

[/section] [section title=”Pjesa Akademike”]

ANU ofron një gamë të gjerë të programeve universitare dhe pasuniversitare me shtatë kolegje të saj :

Kolegji ANU i Arteve dhe Shkencave Sociale, Kolegji ANU i Azisë dhe Paqësorit , Kolegji ANU i Biznesit dhe Ekonomisë , Kolegji ANU i Inxhinierisë dhe Shkencave Kompjuterike , Kolegji ANU Juridik, Kolegji ANU i Mjekësise, Biologjisë dhe Mjedisit dhe Kolegji ANU i Fizikes dhe të Shkencave Matematike .

Kolegji ANU i Inxhinierisë dhe Shkencave Kompjuterike

 • Numri 1 në elektronikë dhe inxhinieri elektrike dhe numri 2 në shkenca kompjuterike në Australi (QS, Renditja e Universiteteve Botërore sipas lëndëve)
 • Diplomim unik ‘ Kërkim-Zhvillim ‘ në inxhinieri dhe informatikë të avancuar
 • Qasje në programet inxhinierike  të ‘sistemeve ndërdisiplinore’
 • Praktikat , projektet e industrisë dhe projektet kërkimore të përfshira në të gjitha programet e diplomimit
 • Perspektiva të shkëlqyera të punësimit në Australi dhe në botë të të diplomuarve duke u punësuar nga organizatat përfshirë Google, IBM , Microsoft, ABB, Lockheed Martin, Thales, qeveri australiane dhe shumë më tepër . 

Kolegji ANU i Biznesit dhe Ekonomisë

 • Ndërkombëtarisht i respektuar për kërkimin dhe edukimin në fushën e kontabilitetit, studimeve dhe statistikave aktuariale,  biznesit dhe të menaxhimit, sistemeve te informacionit të biznesit, ekonomisë dhe financave.
 • Programet universitare dhe pasuniversitare ofrojnë akreditimin profesional në kontabilitet , studime aktuariale , sisteme të informacionit të biznesit dhe të statistikave.
 • Bachelor dhe Master në Financë, pjesë e programit CFA Partner.
 • Një nga pesë programet e vetme aktuariale në vend që do të akreditohen plotësisht nga Instituti Aktuarial në Australi. 

Kolegji ANU i Shkencës

 • Universiteti më i madh me bazë aktvitetet shkencore kërkimore në Australi, që përfshin qindra shkencëtarë kryesorë dhe shumë objekte të mëdha kombëtare të kërkimit.
 • Numri 1 në Australi për gjeografi tokësore dhe detare dhe të shkencave të matematikës (QS)
 • Një investim 400.000.000 $ për gjallërimin e Zonës Shkencore me hapësira të reja të mësimdhënies, të pajisjeve kërkimore dhe laboratorëve, bibliotekave të përkushtuara të shkencës dhe zonave të përbashkëta për stafin dhe studentët.
 • Katër nobelistë të shquar, më i fundit i cili ishte Profesor Brian Schmidt i cili dha çmimi Nobel 2011 në Fizikë.

[/section] [/sections]

 

Kontaktoni me Tandek Exchange your mind për të filluar procedurën e aplikimit  email: info@tandek.al ose Tel: +355682060277

%d bloggers like this: