Summer Work and Travel SHBA

Summer Work and Travel SHBA

Summer Work and Travel in USA është një program i Shkëmbimit Kulturor, i cili u jep mundësinë studentëve nga e gjithë bota, të jetojnë dhe punojnë në ShBA gjatë pushimeve të shkollës në verë. Ky program zhvillohet nga 15 Korrik – 15 Tetor (për studentët në Shqipëri), periudhë gjatë së cilës studentët mund të punojnë dhe të udhëtojnë si turistë deri në 4 javë nga dita e fundit e punës

Summer Work and Travel in USA është një program i Shkëmbimit Kulturor, i cili u jep mundësinë studentëve nga e gjithë bota, të jetojnë dhe punojnë në ShBA gjatë pushimeve të shkollës në verë. Ky program zhvillohet nga 15 Korrik – 15 Tetor (për studentët në Shqipëri), periudhë gjatë së cilës studentët mund të punojnë dhe të udhëtojnë si turistë deri në 4 javë nga dita e fundit e punës

Cilët janë kriteret e pjesëmarrjes?

Student me kohë të plotë(full time) në një institucion të lartë arsimor, të akredituar (Shikoni këtu listën)

 • Mosha 18 – 26 vjeç
 • Nivel mesatar i gjuhës së folur angleze
 • Rezultate të mira akademike

Nëse plotësoni kriteret, KLIKONI KETU PER TE APLIKUAR.

Pse duhet të merrni pjesë?

Sepse përfitoni nga:

 • përvoja e të punuarit në një kompani amerikane me diversitet kulturor
 • pavarësia e të jetuarit larg shtëpisë, të qënit fleksibël dhe mjendje-hapur
 • aftësi jetësore që s’kanë çmim
 • përvoja të vlefshme të qasjes ndaj kulturave të tjera
 • përmirësimi i komunikimit në anglisht
 • gadishmëria për t’iu bërë ballë më lehtë sfidave të jetës
 • shoqëri të reja që zgjasin
 • udhëtimi në destinacione të bukura turistike
Si të aplikoj? Çfarë dokumentësh nevojiten për aplikim?

Ju mund të aplikoni online por për ekzaminim më të shpejtë të plotësimit të kritereve, ju këshillojmë që të na vizitoni pranë zyrës.

Cilët janë opsionet e vlefshëm të programit?
Tandek e ofron programin në opsionet:
 • Self Placed : opsioni në të cilin pjesëmarrësi e garanton në menyrë individuale kontratën e punës
 • Job Placed : opsioni në të cilin sponsori garanton kontratën e punës
 • Premium : Job Placed + SIM Card me Internet si dhe rimbursim të tarifës së programit në rast mos kualifikimi për vizë (ofruar nga Tandek) EKSKLUZIVE!
Çfarë përfshihet?
 • Forma DS 2019 e lëshuar nga sponsori në ShBA, e cila ju lejon të punoni në ShBA
 • Vendi i siguruar i punës (Job Placed dhe Premium)
 • Siguracioni shëndetësor për në ShBA
 • Orientimi përpara nisjes nga Shqipëria
 • Asistenca në plotësimin e aplikimit për vizën J1
 • 24 orë – asistencë telefonike falas
Çfarë nuk përfshihet?
 • Bileta e udhëtimit vajtje-ardhje
 • SEVIS (tarifë shtetërore Amerikane)
 • Tarifa e takimit për vizë në Ambasadën Amerikane
Cilat janë punët që mund të kryej?

Si pjesëmarrës i programit Summer Work and Travel, nuk ju lejohet të punoni në fushën e mjekësisë; përkujdesjes së fëmijëve , të moshuarve apo në profesionet që kërkojnë kontakt fizik edhe me përbërës kimikë; transportit të njerëzve; punët që kërkojnë liçencë për ushtrim të profesionit; punët në oraret 10.00pm-06.00am; punët në të cilat nuk ka rëndësi shkëmbimi kulturor dhe punët jo-sezonale. Ju mund të punoni pothuajse në çdo sektor tjetër duke marrë më parë aprovimin nga sponsori ose nga Tandek. Studentët e huaj, punojnë më shumë në industrinë e hotelerisë dhe turizmit si recepsionist, asistent, mirëmbajtje, housekeeping; në restorante si kuzhinier, kamarier, ndihmës kamarier, host dhe hostess; në dyqane si cashier; në plazhe dhe pishina si roje bregdetare (lifeguard apo baywatch) si dhe në shumë punë të tjera interesante.

Si mund të regjistrohem?

Vetëm pranë zyrës Tandek, por fillimisht plotësoni aplikimin këtu

Më shumë informacion:

Programi Veror i Punësimit

J-1 Exchange Visitor Program

Përse Tandek


1. Bashkëpunojmë me organizatat më të mëdha sponsore.

2. Ofrojmë mbështetje gjatë zhvillimit të programit.

3. Kemi përvojë jetësore me këtë program

4. Gëzojmë për suksesin tuaj.

5. Kemi 10 vite eksperiencë me këtë program.

Sign In Tandek Albania

For faster login or register use your social account.

[fbl_login_button redirect="" hide_if_logged="" size="large" type="continue_with" show_face="true"]
or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password