4 Mënyra për të kontrolluar nervozizmin e të folurit në publik

4 Mënyra për të kontrolluar nervozizmin e të folurit në publik

Mendimi i të folurit publik është i mjaftueshëm për shumicën prej nesh që të na “këputen gjunjët”. Në fund të fundit të mësojmë të shprehim idetë tona në publik kërkon praktikë dhe disa këshilla të thjeshta që mund të bëjnë çdo kënd të shkëlqejë në ‘Public Speaking’.

Po ju prezantojmë 4 nga mënyrat efektive

  • Fokusohu në materialin tënd

Shmangni mendimet për përshtypjen që po bëni apo notën që do merrni nga prezantimi juaj. Në vend të kësaj, përqendrohuni në prezantimin e materialit në një mënyrë të sinqertë dhe të saktë. Zakonisht do ju vijë një përgjigje pozitive, nëse auditori vë re entuziazmin në zërin tuaj.

  • Ji vetvetja

Flisni në të njëjtën mënyrë si në jetën e përditshme! Një mënyrë e thjeshtë e të folurit angazhon edhe auditorin, si rrjedhojë keni vëmendjen e plotë të tyre. Pra, në vend të përpiqeni të kopjoni dikë, qofte ai edhe një CEO i famshëm, thjesht ji vetvetja!

  • Merr fryme thelle dhe bej pauze shpesh

Folesi e di kur eshte nervoz. Te degjoni emocionet ne zerin tuaj, vetem sa i shton ato. Merrni fryme thelle, relaksohuni dhe jepni me te miren.

  • Praktikohu

Sado ironike të tingëllojë, praktika do ta bëjë prezantimin tuaj spontan. Sidoqoftë, kjo është efektive nëse mësoni idetë tuaja kryesore. Të mësuarit e prezantimit tuaj përmendesh do ju bëjë nervoz në formulimin e tij ndaj praktikohuni praktikohuni dhe do shkëlqeni!

Burimi: Study Magazine

Përshtati: Sara Myrteza

Add Comment

Your email is safe with us.

Sign In Tandek Albania

For faster login or register use your social account.

[fbl_login_button redirect="" hide_if_logged="" size="large" type="continue_with" show_face="true"]
or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password